CASA Φ

lliurat
2018
Habitatges / Projectes

programa / HABITATGE UNIFAMILIAR
lieu / SANCOINS, FRANÇA
client / PRIVAT
superficie / 265m²

 

 

patio-sancoins_retouchée

 

 

schémas

 

schéma-implantation

 

00

 

 

plan

 

 

facade_N_existante

 

facade_E

 

 

01

 

 

facade_S

 

coupe-piscine

 

 

Des del carrer, res no canvia. La petita casa existent, d’aproximadament 80m², es manté intacta. Només es desplaça la porta d’entrada i un nou portal substitueix l’antic per deixar entreveure que quelcom ha canviat. Darrera la porta, ens rep un porxo d’entrada a l’aire lliure on l’esquelet es desvela i ens dirigeix cap al pati central. Aquest pati quadrat al voltant del qual es cargola la nova casa és el veritable lloc de diàleg entre el nou i l’existent sota l’ombra del gran til·ler centenari. L’extensió s’organitza seguint l’estructura original del jardí: al sud el prat, a l’est els grans arbres, al nord l’hort. Els usos i les ales de la casa s’activen segons el nombre d’ocupants: viure a 2 entre el pati i el jardí, viure a 8 i dormir entre ells arbres, o simplement rebre en la casa antiga sense que el visitant sospiti del nostre jardí.

 

 

Aujourd’hui…

aujourd'hui