CENTRE CULTURAL MEDITERRANEO

concurs - finalistas
2010
Comoditats / Projectes

programa / RECONVERSIO D’UNA ESTACIO EN CENTRE CULTURAL
lloc / ALACANT
client / CASA MEDITERRANEO
superficie / 2.800m²
en col.laboracio / TON FONTDEVILA

 

 

pers_retouchee

 

 

coupes-transversales

 

 

plan

facade-principale

coupe-auditorium

coupe-auditorium-ext

facade-arriere

 

 

La ciutat d’Alacant proposa la recuperació del seu litoral industrial a través d’un parc lineal de gran escala que reconciliï la ciutat i el Mar Mediterrani, tot alliberant la costa devies rodades i ferroviàries de gran densitat. En aquest context, l’antiga estació del barri de Benalua serà convertida en el centre cultural ‘Casa Mediterraneo’, equipament jaló del futur parc. El projecte proposa dislocar la volumetria de l’edifici existent per tal de reforçar la linealitat del parc litoral en el qual s’hi integra. Els programes es desenvolupen al llarg de la traça de les antigues vies ferroviàries. L’estació s’obre, s’estira, es travessa; els límits entre el parc i l’equipament es dilueixen al llarg dels eixos físics i visuals.